Activiteiten

Maaltijden
Deze maaltijden worden verzorgt door onze eigen kookploeg. Ook Visboer Cees zorgt jaarlijks 2x voor een visbuffet waar we heel blij mee zijn. Snackbar de Koning zorgt in de wintermaand voor heerlijke stampotten. Er is aandacht, het is gezellig, en het is een plek waar allerlei contacten worden gelegd en afspraken worden gemaakt. Misschien wilt u ook eens een keer komen koken met een groepje. Neem dan even contact met ons op, wij zien u graag. Misschien wilt u ons financieel helpen om een tweede maaltijd in de maand te kunnen realiseren. Ook de keukenapparatuur is ontoereikend. We hebben al een deel van het budget om dat te realiseren maar graag zouden we ipv een vierpits naar een groter fornuis, hokker, en oven willen. Misschien wilt u wat bijdragen alle beetjes helpen. Zie Contact Het samen eten is voor mensen die vaak alleen zijn echt super leuk.

Kerstmis
In de decembermaand is er altijd een groot kerstdiner in samenwerking met de vrijwilligers van de lokale voedselbank. Een speciale kookploeg zorgt voor een overheerlijk kerstdiner waar we altijd allen weer naar uitkijken. De zaal wordt speciaal in een warme kerstsfeer omgetoverd. Voor een groot deel van de mensen is het de enige plek waar ze kerst vieren.
Kerstmis vieren is niet voor iedereen vanzelfsprekend omreden van financiƫle middelen of omdat je alleen bent. Het is dan ook fijn om bij elkaar te zijn op die momenten waar warmte juist vaak zo gemist wordt.

Kerstviering
De bezoekers wilden graag een laagdrempelige kerstviering voorafgaand aan het kerstdiner. Samen zingen, samen kaarsen aansteken. Mensen gaan steeds meer participeren in de vorm van een gedicht al dan niet zelfgemaakt. Martin heet een ieder welkom op zijn eigen specifieke manier. Tito bespeelt zijn gitaar tokkelend en improviserend. Annette zingt de sterren van de hemel. De vrijwilligers staan om hen heen als een warme mantel.
Ook zijn er moment van stil staan bij eigen verdriet of pijn. Samen bidden dat het licht mag worden waar het leven soms zo donker kan zijn. Het is ontroerend om te zien dat juist mensen waar je het totaal niet van verwacht zo nabij zijn en geloven dat er hoop is, dat het kind in de kribbe nog steeds iets te vertellen heeft. Hoe wonderbaarlijk kan het leven zijn dat ondanks alles velen naar de viering komen. We zijn allen kinderen van God! In het woord samen klinkt het AMEN

Klusjesteam
Het klusjesteam bestaat uit een paar handige gasten van de inloop die onder begeleiding van een vrijwilliger binnen het bijzonder pastoraat hand en spandiensten verrichten. Het is bedoeld voor mensen in de marge die daar zelf de middelen niet voor hebben en ook de klusjes mannen hebben iets om handen. We merken dat hier behoefte aan is en het is ook goed om mensen te activeren daar zij zelf ook graag wat willen doen. Zo is er een wederkerig belang en dat werkt erg goed.

Een dagje uit
Dit jaar zijn we met zijn allen in een bus, gesponsord door taxibedrijf Rooney, naar Avi fauna geweest.
Vakantie vieren daar kijken de meesten wel naar uit. Velen gaan echter nooit op vakantie. We proberen een relaxed dagje te realiseren door met elkaar er tussen uit te gaan. Met wat sponors en de fijne medewerking van taxionderneming Rooney werd dat realiseerbaar. De reacties waren super leuk en de blije gezichten werkten aanstekelijk. Natuurlijk zijn er mensen die het zelf betalen maar voor een groot deel zijn we ook hier afhankelijk van mensen die wat doneren.

Menu