Bedankavond vrijwilligers met Aziatisch eten.

Als ik op donderdagavond 24 januari ’19 binnenkom is iedereen lekker aan een wijntje, biertje of een glaasje fris aan het nuttigen. Deze avond is georganiseerd om alle vrijwilligers te bedanken voor al het werk dat zij verrichten. En de Inloop bestaat 10 jaar, feest dus! De tafels zijn mooi gedekt, en de entourage toont een Aziatisch tintje. Met een waaier bij de opdientafel.

Er komt een spreker aan het woord Frenk, hij vertelt dat hij in de schulden is geraakt 85.000 euro.   Hij is het schuldhulptraject in gegaan. Om geld te besparen is hij anti-kraak gaan wonen. Een eerlijk en dapper gesprek. Vervolgens krijgt hij hierna een hartaanval en is hij een aardige tijd uit de roulatie. Nu probeert Frenk er bovenop te komen en is voor zichzelf begonnen. Hij heeft gelukkig een nieuwe liefde. Na zijn indrukkende story en zijn bijzondere openheid gaan we aan tafel. We zijn met zo’n 27 vrijwilligers met aanhang, hoe gezellig is dat dan? Nou ik verzeker u echt heel gezellig.

We begonnen met de kennismaking met Youri van Renen de nieuwe kok van de Inloop. Hij komt twee keer per maand koken. Ook deze Aziatische maaltijd heeft hij met hulp gemaakt. We kregen een pittige soep opgediend. Voor sommige iets te pittig, maar wel erg lekker. De hoofdmaaltijd bestond uit saté, rundvleeslevertjes met saus, witte rijst, gekookt ei uit lekkere saus. Kippenpoten, groenten en makreel.

Tussendoor werd er een zelfgeschreven lied gezongen door Chris, daarna kon het publiek ook mee zingen. De schrijver ervan speelt gitaar. Pastor Leny Lievaart liet nog wat foto’s op een PowerPoint over de afgelopen 10 jaar, zien. Zij blijft de spil achter de Inloop en werd bedankt voor haar inzet met een mooi boeket. Als dessert kregen we een pannenkoekje met kokos en gebakken banaan. Daarna was het tijd om op te ruimen en ook hier; “ vele handen maken licht werk”. Een leuke avond om op terug te kijken. Bedankt alle vrijwilligers.

T

Tot de volgende keer,

Groetjes vanuit de Inloop,

Sonja

Menu