Op dinsdag 27 augustus 2019 was er weer het jaarlijkse uitje van de Inloop. We verzamelde om 9.15 bij de dorpskerk, waar nog even tijd was voor een kopje koffie. Mensen die slecht ter been zijn stapte als eerste in de bus. We gingen met zo’n vijfenvijftig mensen op pad. De bus is van Rooney die de Inloop gedeeltelijk sponsoort. In de bus kregen we te horen van pastor Leny Lievaart dat we naar paviljoen de Zweth gingen en ’s middags een boottocht zouden maken. Paviljoen de Zweth ligt net buiten Kwintsheul, aan het water de Zweth, op de grens van ’t Westland en Midden-Delfland. Met pijn en moeite reed de bus over de smalle polderweggetjes.

Bij aankomst kregen we weer koffie met een heerlijke punt appeltaart. Het was een goede dag met een stralende zon, dus we zaten lekker op het terras, waar ook plekjes in de schaduw waren. Daarna gingen we midgetgolfen. Er werden groepjes van vier personen gemaakt en we kregen een golfstick en een balletje mee. Ook kregen we vier scorekaarten mee. We moesten in zo min mogelijk slagen de midgetgolfbaan de bal in de hole (gat) krijgen. Niet gemakkelijk. Weer anderen gingen waterfietsen, kinderen konden trampolinespringen. En de minder mobiele mensen konden leuke oud Hollandse spelletjes spelen.

’s Middags kregen we een lunch op het terras. Een bekertje tomatensoep een broodje kroket, een broodje ham of kaas. En een krentenbol. Met een glas karnemelk, melk of sinaasappelsap. Dat smaakte goed. Er werd nog gezongen “Daar bij de waterkant” door de pastores. Was maar goed dat iedereen mee zong want het klonk anders voor geen meter. Dat gaf vrolijkheid en amusement.

 

Na de lunch gingen de meesten nog even naar het toilet, daarna vertrokken we met twee boten om te gaan varen. Op de ene boot zat pastor Leny Lievaart die door Dirk gekroond werd als de zonnekoningin, kroontje op haar hoofd en op de andere boot zat dominee Dirk van Duijvenbode die ook een prachtige pet droeg. Ook gingen er pakjes drinken en flesjes mee. Want met dat warme weer moest er goed gedronken worden. De boten hadden allebei een overkapping waardoor er behoorlijk wat schaduw was. Het deeltje dat in de zon was moesten we zorgen dat het niet verbrandde in de zon. Onderweg groetten we andere watersporters op hun boten. Die soms enthousiast terug groetten.

Na een prachtige boottocht van twee uur gingen we terug naar paviljoen de Zweth daar kregen we nog een ijsje met twee smaken. Een echte traktatie met dat warme weer. Tijd om weer huiswaarts te keren. Maar eerst een stukje lopen naar de bus. Die bracht ons weer veilig thuis. Zo kunnen we weer terug kijken op een succesvol uitje en een prachtige dag. Pastor Leny en Nel en Cees bezorgden ons weer een fijn dagje uit. Voor de meesten van ons het enige dagje uit in het jaar. Dus u begrijpt dat het veel voor ons betekent en dat we dankbaar zijn dat het zo kan. Mede door subsidie uit Rotterdam. Mede door de Pastor, mede door de vrijwilligers. Een zonnige gezegende dag.

Groetjes Sonja

(Wilt u iets doneren voor de maaltijden van de inloop dan kunt u dat doen op rek.nr RBRB 0706545044 t.n.v. De Inloop St. Johanna of in de pot bij de inloop iedere dinsdagmorgen van af 10.00. )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu