Dinsdag 26 juni 2018 Verrassingsuitje

Vandaag hebben we een uitje naar Rotterdam. Maar waarnaartoe……? Onze chauffeur Piet van Rooney wilde niets loslaten. 10.00 all on board. Leny reed mee op de bijrijdersstoel maar had er steeds ruzie mee. Uiteindelijk kwam Pastor Leny met het verlossende woord en het werd het Arboretum Trompenburg in Kralingen 7 ha bomen en groen.

Bij aankomst kregen we koffie met gebak (zalig) en heerlijk op het terras genieten van het zonnetje. Er werden 3 groepen van 12 mensen gemaakt en 3 gidsen gaven ons een korte toer in deze mooie tuin. Dit duurde ongeveer 3 kwartier. Wat weten deze mensen veel en daarom was het erg interessant om dit mee te maken.

Eetbare bladeren en bloemen en giftige planten. Hoe de maretak groeit in meidoorn of esdoorn. De vogels eten van de vruchten die heel plakkerig zijn om dan vervolgens hun snavel af te vegen op een andere tak en voilà, de zaadjes kunnen zich ontwikkelen en er groeit iets moois

Kortom heet erg interessant om eens te doen en ik zou het iedereen aanraden. Heeft u een Rotterdam Pas dan is de toegang gratis. Bij terugkomst van de rondleiding kregen we nog wat te drinken en nog een plaspauze. Hop weer in de bus naar het restaurant waar we zouden gaan lunchen.

 

 

Dit bleek in het Kralingse bos te zijn. Eerst door het bos gereden en genieten van de uitleg van chauffeur Piet en de natuur. Piet heeft veel informatie gegeven vanaf het startpunt Hoek van Holland tot plaats van bestemming.

Restaurant de Schone Lei waar we werden verwelkomd op het terras met een drankje. Gezellig kletsen met elkaar en toen kwam de soep. Pittige tomatensoep of pompoensoep. Daarna sandwiches met zalm en met spek en vervolgens een kroket, heerlijk allemaal. Goede bediening, schoon en vriendelijk, ook een aanrader.
Na deze heerlijke maaltijd nog even met z’n allen langs de plas een ode gebracht aan onze jarige dominee Dirk (die er niet bij was). Take 1- vals en hard en mislukt. Take2- nog steeds vals en hard maar nu gelukt.

Uiteindelijk weer terug in de bus en hier kregen we een flesje water en heerlijke boterkoek omdat Martin Pols jarig was. Ook hier uiteraard gezongen (nog steeds vals), maar onze pastor Leny kan ook niet echt dirigeren. Of kunnen wij de maat niet houden?

Rondje Rotterdam gedaan en uiteraard met de juiste info van chauffeur Piet SS Rotterdam/ Katendrecht/ Blaak noem maar op. Rond 17.00 uur weer terug op ons honk en mensen wat is dit gezellig.

Namens de mensen heb ik (Marianne) Pastor Leny en de andere vrijwilligers bedankt voor deze ontzettend leuke dag. Er gaat heel wat organisatie aan vooraf en geregel en dat mag ook wel eens genoemd worden. Zo gaan er altijd 2 verpleegster mee en 2 EHBO-ers. Altijd hopen op goed weer (en menig schietgebedjes). Leny dit is echt geweldig wat je voor elkaar krijgt, ieder jaar weer. Dank je wel, we hebben genoten.
Marianne Kegel

Menu