Ik zal me even voorstellen ik ben Ennie Vos, ik ben 70 jaar en doe vrijwilligerswerk in Rotterdam, het hospice in Naaldwijk, vrijwilligerswerk bij de kerk in Hoek van Holland en de Inloop. Ik werk hoofdzakelijk in de keuken, voornamelijk zorg ik dat mensen niks te kort komen aan een drankje en een hapje. Ook maak ik wel eens een praatje met bezoekers.

Ik werk al 4 jaar voor de Inloop. Ik ben toen gevraagd of ik koffie wilde schenken en vanaf toen ben ik gebleven. Ik ben heel trouw. Ik werk het liefst op de achtergrond. Mensen moet ik wat langer kennen om een praatje te maken.

Sinds de coronatijd is er heel veel veranderd, mensen moeten uit elkaar zitten. De gezelligheid moeten de mensen nog steeds zelf maken. De spontaniteit is wel weg. Even een hand pakken van iemand is er niet meer bij.

We gaan 22 december kerststukjes maken. De bezoekers krijgen wat extra’s bij de koffie. En ze krijgen een kleine attentie. Het kerstdiner gaat niet door dit jaar en er wordt niet meer geknutseld tijdens de Inloop. Jammer hoor. Niet zozeer voor mezelf als voor de gasten.

Het liefst zou ik helemaal niks doen met kerst , maar daar zullen mijn kinderen het niet mee eens zijn. Ik  wil rust. Dit is de eerste kerst zonder mijn man.

Ik hoop dat de Inloop voor de mensen een mooie plek is om te komen. Het blijkt wel nodig te zijn. Veel mensen zijn toch alleen en zo komen ze toch even de deur uit.

Mijn kerstgedachten is een feestelijke, omdat we de geboorte van Jezus vieren. En elke geboorte is een feest. Een fijne kerst toegewenst.

Menu