Op donderdag 20 december 2018 vierden we om 16.45 uur met mensen van de Inloop Kerstmis.

Een kerstdienst met aansluitend een kerstdiner wat een feest. Bij binnenkomst kregen we lekker een kopje koffie of thee met een koekje. We zaten aan prachtig gedekte tafels. Vervolgens begon de dienst in de kerk. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door Riet Ramondt op de piano en Jos Schalkoort speelde op de accordeon. En onze pastor Leny Lievaart leidde de dienst. Alles verliep goed. Reden genoeg om dankbaar te zijn. Vincent van Gogh, gespeeld door Arnold, inclusief afgesneden oor (afgeplakt met pleisters) vertelde een verhaal over de sterren aan de hemel. Zijn baard en haar waren ruig rood geverfd met een tandenborstel. Vincent voelde zich buitengesloten en leefde van geld van anderen. Onder anderen van zijn broer Theo van Gogh die hem regelmatig geld stuurde. Maar Vincent schilderde wel met passie en verloochende zichzelf nooit. En toch had hij zo’n laag zelfbeeld ondanks al zijn talenten. Pastor Leny vroeg wie dat niet herkent.

Hannie Korteland had een prachtige van Gogh geschilderd. Die stond op het podium waar Vincent van Gogh zich bevond. Daarna vertelde Dini over de wijzen die een ster volgden. Soms heb je wijzen nodig om de weg te vinden. Zo belandden we bij de kribbe. Jezus lichtdrager in een gebroken wereld die voor sommige mensen zo donker kan zijn. Het licht in deze wereld. Iets wat veel mensen van de Inloop kunnen gebruiken. Want er zijn vele die kerst alleen hier vieren. Die het donker dagelijks in hun leven ervaren. Na het gebed konden ze een kaarsje branden voor een geliefde of dierbare en konden ze de zegen ontvangen van Pastor Leny Lievaart. Als laatste zongen we ‘Ere zij God’. Al met al een mooie dienst, en ook om eens flink de hersenen te laten werken.

 

Toen gingen we aan tafel met bijna 90 man en kregen we een Haute Culinaire vier gangen diner aan geboden van de Inloop. Dit werd verzorgd door Kees, Annie en Jos zij verzorgen dit al jaren. We kregen als voorgerechten ham met meloen of garnalencocktail, daarna tomatensoep of pompoensoep. Als hoofdgerecht kon je kiezen uit gevulde kipfilet met champignons of met pesto met zongedroogde tomaatjes. Als groenten kon je kiezen tussen spruitjes met spekjes of rode kool en gebakken aardappels en appelmoes. Het dessert was vanille-ijs met chocoladesaus, karamel saus, aardbeien saus nootjes en slagroom. Een heerlijk diner.

 

Aan het eind van de avond bedankte Pastor Leny Lievaart alle vrijwilligers. En alle kinderen kregen een kerstcadeau. Verder kregen de gasten een kartonnen doos met fruit, mandarijnen, appels, sinaasappels, pitloze druiven rode en witte en ananas. Ook kregen we bloemen en een zelfgemaakte kerstkaart. Zo kunnen we terugkijken op een liefdevolle warme avond en een succes. Hopelijk mogen we volgend jaar weer komen.

Tot de volgende keer Sonja

.

 

 

 

Menu