Op zaterdag 8 september 2018 was het Open Monumentendag in de Dorpskerk en was gratis toegankelijk voor iedereen.

Het landelijke thema was “in Europa”, de Inloop” maakt er “Europa en Kwetsbaarheid” van. Gedurende de hele dag kon u genieten van muzikanten, kunstenaars en ook wat werken van de Inloop. De kinderen hadden een eigen kunstwerk gemaakt met stoepkrijt. Lamita had een vis getekend en won de eerste prijs. Karleijn won de tweede prijs. Ze is de kleindochter van bezoekster Greet van den Beukel die vond dat er veel mooie kunstwerken zijn. Karleijn vond het meisje met lang haar in de deuropening het mooist.

Mona van Almenkerk is kunstenares en degene die de tekencursus heeft gegeven bij de Inloop. Ze exposeerde werken van een zwangere vrouw en portretten van een vrouw . En ze vertelde dat iedereen van de tekenclub is geweest. Mona van Almenkerk ontving mensen in de stilteruimte.

Ze gaf af en toe een tikje op de Tibetaanse klankschaal. Dit bracht veel gesprekjes op gang.  Er brandde een paaskaars en kleine waxinelichtjes. Deze woorden stonden voor de stilteruimte.

Ook de keukenploeg heeft het druk gehad met boodschappen doen. Er klinkt livemuziek wat een leuke sfeer gaf. Dat wilde je gewoon niet missen. Joke Naaborg heeft kunstwerken van olifanten, een slapend jongetje, tweeling in baarmoeder en een surfend jongetje. Haar inspiratiebron is de natuur. Dan loop ik met mijn fotocamera in de natuur en dan denk dit wil vastleggen als schilderij en maak een foto.

Joke de Wit heeft, door te deppen met keukenpapier, de achtergrond van haar schilderij gemaakt. Met een hart van zelfgemaakte bloemen en een foto van een stenen put. Soms zit je diep in de put maar probeer omhoog te kijken daar is licht en kleur. Ik vind het een succes geworden.

Groetjes,

Sonja

EEN IMPRESSIE VAN DE MONUMENTENDAG;

 

Menu