Op donderdag 19 december was het eindelijk zover de inmiddels beruchte kerstviering van de Inloop werd weer gehouden. Het hele jaar werd hier reikhalzend naar uitgekeken en dit jaar bezocht door 115 mensen. Ongelofelijk hoe de kerstviering in al zijn jaren zo populair is geworden. Bij binnenkomst kregen we een kopje koffie of thee met een stukje banketstaaf. De tafels waren prachtig gedekt. Voor iedereen stond er een zelfgemaakte kaart en een prachtig gevouwen servet met een kersttakje op het bord. Zo langzaamaan druppelde iedereen naar binnen in de kerk voor de dienst. Dit jaar met het dak- en thuisloze koor uit Amsterdam “de Straatklinkers”. Een gemêleerd gezelschap dat speciaal voor de kerstviering was gekomen. Het gaf veel sfeer en gezelligheid met hun optreden.

 

De dienst had als thema “Ken jij mij?!”..

 

Met dank aan pastor Leny Lievaart en alle vrijwilligers, want zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Voor de organisatie van de Kerstinloop komt heel wat kijken. Aan de allerkleinste was ook gedacht die aten en speelde met elkaar in een aparte ruimte onder leiding van volwassenen. En het fantastische diner werd verzorgd door Cees, Annie en Jos. Marianne en consorten verzorgde de drankjes.

Op het driegangen diner stond vooraf een pasteitje met kippenragout. Het hoofdgerecht was een varkenshaasmedaillons gewikkeld in spek met rodekool en spruitjes, gebakken krieltjes en appelmoes. Echt heerlijk. En het toetje was ijs met pistache, aardbei, en vanille smaak daarbij een wafeltje en een kerstchocolaatje. Het dak- en thuisloze koor trad nog een keer op en maakte het tot een onvergetelijke avond. Als bedankje kregen ze thermosokken en een zak vol fruit mee van Leny. Het fruit was gesponsord door Best Fresh Group.

Na het toetje werd het tijd om weer huiswaarts te gaan. Zo kunnen we terugblikken op een prachtige kerstviering en is er door de Inloop voorzien in een behoefte aan gezelligheid rond de periode van kerst. Op naar de volgende Kerstinloop.

Tot de volgende keer.

Groetjes Sonja.

Menu