Interview met Youri van Renen, 39 jaar, getrouwd en hij heeft twee kinderen, 1 dochter Tess 14 jaar en 1 zoontje Niek 8 jaar.

Wat is je functie bij de Inloop?

Vrijwillige kok.

Hoe ben je bij de Inloop terecht gekomen?

Via de man van pastor Leny Lievaart, die wist dat ik even niets te doen had die heeft me toen gevraagd en ik zei: “Ja”. De keuken is professioneel geworden. Ik heb eerst een gesprek gehad met pastor Leny Lievaart over de mogelijkheden.

Wat is je lievelingsgerecht?

Dat is erg moeilijk, ik heb veel lievelingsgerechten. Maar de Aziatische keuken is mijn favoriet, want die is erg gevarieerd..

Is er wel eens iets mislukt met koken?

Ja taarten en nagerechten daar mislukt er nog wel eens wat. De hoofdgerechten lukken wel heel goed.

Hoe vaak kook je bij de Inloop?

Twee keer per maand, de 2de en de 4de dinsdag van de maand. En dan kook ik voor 35 tot 40 man. Soms ook voor wat minder mensen.

Wat vind je van de Inloop?

Ik vind het een erg goed initiatief zeker voor eenzame mensen en sociale interactie. Ik zie de mensen opfleuren.

Wat zijn je hobby’s?

Koken, sporten, inlineskaten, fitnes, surfen, motorrijden en klussen, zelf lekker uiteten gaan en op vakantie gaan. Ik heb veel hobby’s, ik verveel me niet.

Wat kook je zoal bij Inloop?

Ik kook altijd een hoofdgerecht en een nagerecht en verwerk een thema erin. Een landenthema. Zo hebt ik al Grieks, Italiaans, Mexicaans, Aziatisch en Surinaams gekookt. Zo blijft het voor mij ook een uitdaging. En ik kan op die manier de mensen uit Hoek van Holland kennis laten maken met nieuwe smaken. Als je eten wil afhalen is er weinig diversiteit. Zo kunnen de mensen is wat anders proberen.

Van wie heb je leren koken?

Van mijn vader in combinatie met mijn moeder en de Middelbare Hotelschool. En in de restaurants waar ik gewerkt heb. Bij de stationsrestauratie in Hoek van Holland hebben we terug in de tijd een restaurant gemaakt.

Wat is je levensmotto?

Mooie vraag maar wel moeilijk. Gezond zijn, gelukkig zijn. Dingen ondernemen met de mensen die ik lief heb.

Besef je hoe gelukkig je de mensen van Inloop maakt?

Lachend ja en nee. Ja Ik denk het wel. Het doet mij goed als tijdens en na het eten een complimentje krijg. Daar doe ik het voor. Leuk Interview.

Groetjes Sonja

(Wilt u iets doneren voor de maaltijden van de inloop dan kunt u dat doen op rek.nr RBRB 0706545044 t.n.v. De Inloop St. Johanna of in de pot bij de inloop iedere dinsdagmorgen van af 10.00. )        

Menu